Att lämna spåret – det viktigaste tipset

Nyligen utförd forskning har visat att det finns en tendens inom löparvärlden som gör att loppen blir mer och mer extrema. För de riktigt ambitiösa löparna räcker det till slut inte att springa ett vanligt maraton utan helst ska det vara ett väldigt långt lopp i en öken eller under andra extrema förutsättningar. Men för oss vanliga dödliga räcker det ju kanske med att bara lämna motionsspåret någon gång då och då. Att springa i ojämn terräng kan vara ett sätt att både förhöja upplevelsen och göra dig till en bättre löpare.


Om du kör bil till och från löprundan är det alltid peppigt att ladda upp med bra musik. Om du har en äldre bilstereo som inte är kompatibel med bluetooth kan du ändå lyssna på musik från mobiltelefonen genom att använda dig av en FM-sändare. Du kan köpa prisvärda fm sändare hos Teknikdelar.se.

Det absolut viktigaste om du ska ut och springa i terrängen är precis som vid vanlig löpning i spår att du har rätt slags skor, skor som är stötdämpande och sitter ordentligt på fötterna. Det sistnämnda är särskilt viktigt eftersom fötterna kommer att utsättas för större utmaningar än när du springer i motionsspår. En annan viktig detalj som kan nämnas som en parentes: lämna ditt ego hemma. Du är förmodligen van vid att springa en viss distans på en viss tid. När du springer i terräng får du vara beredd på att distanserna kommer att ta längre tid.

mh-purity-lite