Träna ryggen och armarna med chinsstång

Som löpare tränar du benen väldigt mycket, medan ryggen och armarna sällan får lika mycket träning. Då är det smart att investera i en chinsstång, eller pull up-stång, så att du kan träna överdelen på ett effektivt sätt i ditt hem.

Köp chinsstång och träna hemma

Det som är så bra med både löpning och eget hemmagym är att du tränar när du vill. Du behöver inte ta dig till ett gym eller ett fitnesscenter. Ska du löpa behöver du bara ta på dig löparkläderna, bege dig utanför dörren och så är du redan på träningspasset. Detsamma gäller om du investerar i hemmagym, som en chinsstång eller pull up-stång. Chinsstång och pull up-stång är egentligen samma sak. Det är lite grann av en smaksak vad du kallar det. På Gorilla Sports hittar du ett stort utbud av stänger och annan bra träningsträningsutrustning för hemmet. Du kan även läsa om hur du tränar på rätt sätt, så att dina övningar verkligen ger resultat. Köp din chinsstång på Gorilla Sports för vältränad rygg och armar.

Allsidig träning som löpare

För att hålla i långa loppet är det klokt att träna hela kroppen. Just armarna och ryggen är också bra att träna utifrån ryggskador och för att förebygga problem med nacken. Om du sitter mycket framför datorn är det viktigt att inte bara löpträna och träna benen, utan att du ger hela kroppen en rejäl utmaning. Det sköna med hemmagym är ju att du kan träna rygg och armar medan du kokar pastan eller ser på tv. Det tar ingen tid, samtidigt som det ger mycket resultat. Det är också snyggt att ha lite väldefinierade armar, som inte alltid löpning i sig ger. Naturligtvis vill du inte öka för mycket i muskler, men det fina med just en chinsstång är att den ger dig lena muskler utan att du ser biffig ut. Effektiv och bekväm träning.

Kombinera löpning och hemmagym

Personer som gillar att löpa är vanligtvis personer som gillar att träna själva. Du måste i alla fall gilla ditt eget sällskap för att orka löpa långa sträckor. Det är därför som träningsutrustning i hemmet och löpning är en bra kombination. Du tränar när du vill, hur du vill och behöver inte bege dig iväg någonstans. Du slipper också att träna med andra, vilket många tycker är väldigt skönt. För att utvecklas som löpare kan det vara klokt att du planerar in dina löp- och träningspass. Så att kroppen garanterat hinner återhämta sig och vila. Utan återhämtning kommer du inte att bli bättre som löpare. Den stora risken med hemmagym och löpning är faktiskt att träningen inte blir av. Det är så lätt att skjuta upp löppasset till imorgon när du inte har bokat in en tid. Därför är just planering väldigt viktigt. Har du en partner eller familj kan det vara klokt att ni gör upp om vilka kvällar i veckan du kan löpa och träna. Detsamma gäller naturligtvis din partner så att ni båda kan hålla er i form.

mh-purity-lite