Komplettera löpningen med andra aktiviteter

Löpning är en fantastisk träningsform som egentligen inte kräver mer än ett par bra skor. Alla kan springa och det är väldigt lättillgänglig träning. Men löpning kan slita hårt på kroppen om du inte vilar emellanåt. För att kroppen ska hålla och du ska kunna fortsätta träna löpning är det bra att komplettera löpningen med andra aktiviteter och träningsformer. Om du gillar att springa i naturen är vandring och promenader ett bra komplement. När du ska vandra ska du investera i bra kläder. Kolla in Garphyttan om du vill ha funktionella och snygga fritidskläder. Garphyttan har ett stort sortiment av kläder som sammanför utomhusliv och fritid i en snygg design och funktion. Kläder som du har ute i naturen ska vara bekväma men även tåliga.

Vandring kan göra dig till en bättre löpare

Att ta promenader är du vilar från löpningen är perfekt. Du får du aktiv återhämtning och det kan vara skönt att röra på kroppen även som du inte ska träna. Det är viktigt att motionera i vardagen även de dagar du inte springer. Människokroppen är byggd för rörelse och mår inte bra av för mycket stillasittande. Om du gillar natur och fjäll är vandring ett perfekt komplement till löpningen. Vandring kan vara fysiskt ansträngande. När du vandrar använder du andra muskler och du kan lura kroppen till en ökad prestation om du tränar olika saker som exempelvis vandring. Du kan med fördel byta ut ett löppass till vandring för att både skona kroppen och leda till att du blir en bättre löpare i längden. En stor fördel med vandringen är att den går att variera väldigt mycket och när du vandrar kommer du även få mental avslappning. Hjärnan vilar i naturen eftersom den får mindre stimuli.

Bygg upp överkroppen med styrketräning

Det är även bra att lägga in ett styrkepass då och då. Löpning är en träningsform som mest ger underkroppen träning. Det är bra att träna överkroppen också och det kan du göra med olika styrkeövningar. Dessutom är det viktigt med en stark bål när du springer mycket och den kan du träna upp under styrkepassen.

mh-purity-lite